Okul Öncesi Çocuklarımızın Oyuncakları Dağıtıldı.

 

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Oyuncak Kumbara Projesi’ kapsamında toplanan oyuncaklar okullara dağıtıldı.
Yaklaşık bir ay önce Tuşba ilçesi Zambak Anaokulu’nda startı verilen ‘Oyuncak Kumbara Projesi’ kapsamında toplanan yüzlerce oyuncak, okullara dağıtıldı. Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projeleri kapsamında gerçekleştirilen "Oyuncak Kumbaram Projesi" ile toplanan oyuncakların dağıtımı yapılıyor. Okul öncesi eğitim projelerinden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran ALTAN GÖL okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerken, okul öncesi eğitimde çocuklarımıza verebileceğimiz temel duygulardan birinin de paylaşma duygusu olduğunu ifade etti. Bu duygunun pekiştirilmesi, canlı tutulması çocuklarımızda insan sevgisinin, arkadaş sevgisinin temelilini oluşturduğunu belirtti. Bugün yeni oyuncaklara kavuşan çocuklarımız ne kadar mutluysa emin olun ki bu oyuncakları onlara armağan eden çocuklarımızda en az o kadar mutludurlar.

 

Sayın Nuran ALTAN GÖL, projede emeği geçen il/ilçe koordinatölerine, öğretmenlere, çocuklara, ailelere, tüm kurumlarımıza ve oyuncak kumbaraların bırakıldığı tüm duyarlı esnaf ve iş yerlerine ayrıca teşekkür etti.

 

Atmaca ve Şehit Çetin Aysan ilkokullarında düzenlenen oyuncakların teslim töreninde konuşan Oyuncak Kumbaram Proje Koordinatörü İbrahim Akkoyun, ikinci dönemde başlatılan proje kapsamında Van’ın çeşitli yerlerine bırakılan kumbaralar sonucunda toplanan oyuncakları ihtiyaçları olan okullara dağıtmaya başladıklarını söyledi. Akkoyun, “Toplanan oyuncakları ilk olarak Atmaca ve Şehit Çetin Aysan okullarına teslim ettik. Bunun yanında 72 anasınıfına da bu oyuncakların dağıtımı yapılacaktır” dedi.

Kampanyanın 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda daha da genişletilmiş bir şekilde devam edeceğini ifade eden Akkoyun, kampanyaya katılan herkese teşekkür etti.

 

Atmaca İlköğretim Okulu Müdürü Başak Turhan ise, oyuncakların kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, “Böyle bir projeden haberim vardı. Ancak bu kadar çabuk ve hızlı gelişeceğini beklemiyordum. Bunun yanında gelen yardım da kayda değer bir yardım. Beklentim bu kadar yüksek değildi, ama bizim içinde çok iyi oldu. Sınıfımız el işleri ve kartonlarla süslenmiş, ama oyuncak olarak pek bir şeyimiz yoktu. Çocuklar için çok iyi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şehit Çetin Aysan İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Elif Yavuz da, daha önceleri yeterli sayıda oyuncakları olmadığını dile getirerek, “Şimdi ise yeterli sayıda olduğuna inanıyorum. En azından çocuklar kullandıkları şeylerle daha hoş vakit geçirebilecekler ve verimli bir eğitim alabilecekler. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Van İpekyolu Şevkat Anaokulu Müdürü Necip İLKAN tarafından okul öncesi eğitimin önemi ve hedefleri hakkında bilgilendirme semineri yapıldı. Okul öncesi eğitimde özel eğitim çalışmları hakkında bilgi verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İl Milli Eğitim şube Müdürü Bölüm Şefi Bölüm Personeli
Okul Öncesi Eğitimi Nedir? Okul Öncesi Eğitimin Önemi Okul Öncesi Eğitimin Amacı
OBADER 0-36 Sağlık Bakım Beslenme 0-36 Etkinlik Kitabı 0-36 Eğitim Programı Etkili İletişim Etkinlik Kitabı Okul Öncesi Eğitim Programı Resimli Çocuk Kitapları Örnek Planlar
Anne Baba Tutumları EBADER
0-6 Yaş Özel Eğitim Kaynaştırma Eğitimi Özür Grupları Destek Eğitimi Özel Eğitim Sınıfları Bireyseltirilmiş Eğitim Programı Eğitsel Tanılama Süreci Özel Yetenekli Çocuklar
Eğitici Eğitimi Mutlu Aileler –Güvenli Yarınlar Oyuncak Kumbarası
Eğitici Eğitimi Mutlu Aileler –Güvenli Yarınlar Oyuncak Kumbarası