VAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Öğretmenlere "Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim Anlayışının Temelleri" Semineri düzenlendi

Öğretmenlere "Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim Anlayışının Temelleri" Semineri düzenlendi

Van´da 247 aday öğretmene "Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim Anlayışının Temelleri" semineri düzenlendi.
İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi´nde düzenlenen seminere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Milli Eğitim Müdürümüz Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Çiftçi, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç ve öğretmenler katıldı.

Seminer öncesi konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Kıyasettin Kırekin, aydınlık yarınlar için, 15 Temmuz gibi ülkenin bir daha böyle hadiseler yaşamaması için böyle seminerleri çok önemsediklerini belirterek, öğretmenlerin bu bilinçle gelecek nesilleri yetiştirmesi gerektiğini belirtti.

Öğretmenlerin kültür ve medeniyetimizde eğitim anlayışının temelleri konusunda bilgi ve farkındalıkları arttırmak amacıyla böyle seminerler düzenlediklerini belirten Kırekin, bu örnek çalışmanın takdirle karşılandığını ve Van’ın 13 ilçesinde bu seminerlerin yapıldığını söyledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ise, ülkede yaşanan zorlu süreçleri öğretmenlerin, toplumsal barış, tepkisel toplum, toplumsal değişim bilincine sahip olarak gelecek nesillere aktaracağını söyledi.

"3T çok önemli"
Bir toplumun gelişmesi için ahlaki önceliğin temel unsurlarının üç aşamadan geçtiğini belirten Rektör Battal, bu temel unsurların 3T ( toplumsal barış, tepkisel toplum, toplumsal değişim) olduğunu ifade etti.

Üç temel unsurun toplumların kalkınması için gereken çözümler olduğuna değinen Battal, “Bu üç çözümü yapamayan ülkeler asla gelişemezler. Bunun da muhatapları insandır. Bir ülke için önce ahlak, sonra diğer unsurlar gelir. Batı insana kaynak olarak yaklaşıyor. Bizim bu yaşadığımız sancılı süreci ABD, Avrupa uzun yıllar yaşadı. Daha sonra bu ülkeler toplumsal barış, tepkisel toplum, toplumsal değişimi uygulayarak bu sorunları çözdüler. Bizde ülke olarak bu üç temel unsuru çözemezsek batılıların önüne geçemeyiz. Bizim ahlakımız, ahlak anlayışımız onların üstünde ama yapacağımız farklı çalışmalar, uygulamalar ve çözümlerle batıyı da geride bırakabiliriz” dedi.

“Sahip olduğumuz genleri korumalıyız”

Ortadoğu coğrafyasında güçlü kalmanın yolunun salip olduğu genleri korumakdan geçtiğini belirten Prof. Dr. Peyami Battal, “Bizim ülkemizin sosyal gen yapısı çök önemledir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza’sı ile yıllarca bizi bir arada kutan da bu gen yapısıdır. Dolayısıyla bu genlerimizi ne kadar güçlü, ne kadar iyi koruyabilirsek kendimizi daha çok geliştiririz. Süreçler düşünüldüğü zaman Ortadoğu´ya baktığımız zaman kan ve gözyaşı bölgesi olduğunu görebiliyoruz. Aynı zamanda ülkemizde gerçekleşen çok tehlikeli bir süreçten geçtik. Halkımızın ve Cumhurbaşkanımızın sağ duyusuyla ilgili küçük bir endişe ve şüphe olsaydı biz burada olamazdık. Bu yaşanan süreçleri öğretmenler, toplumsal barış, tepkisel toplum, toplumsal değişim bilincine sahip olarak çözecektir." dedi.

 

03-12-201603-12-201603-12-201603-12-201603-12-201603-12-2016

Abdurrahman Gazi Mahallesi, İskele Caddesi, 65040 Tuşba / Van - 432 222 41 62 432 222 41 63 432 222 41 64 432 222 41 65 432 222 41 66 432 222 41 67

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.