VAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ KURUL TOPLANTISI YAPILDI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ KURUL TOPLANTISI YAPILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurul Toplantısı, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke başkanlığında yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, 13 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katıldığı toplanın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, eğitime yönelik birçok gündem maddesinin görüşülmesi ve karara bağlanan konuların uygulanmasının eğitimin başarısı için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Eğitim-öğretimin birinci dönem genel değerlendirilmesi ve ikinci dönemde yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda, E-Müfredat modülünün kullanılması, Akademik başarının artırılması ve buna yönelik yapılacak çalışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler, yürütülen projeler, dönem değerlendirmeleri gibi birçok konu görüşüldü.

Katılımcılara eğitim ile ilgili detaylı bir brifing veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanetin Elçi, görüşülen maddelerle alınan kararları slayt sunumla aktardı.

2. Dönemden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgeleri Yönergesi ile Zümreler ve kurullar yönergesi kapsamında bütün ilçeler ile örgün ve yaygın eğitim kurumları zümreler, kurullar, şube öğretmenler kurulu, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kurulu, eğitim bölgesi müdürler kurulu, koordinatör müdürler kurulu, kademe ve türlerine göre müdürler kurulu, il-ilçe sınıf/alan zümre başkanları toplantılarının e-müfredat sistemi üzerinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Elçi, eğitim-öğretimin birinci döneminde bütün ilçelerde her hangi bir sıkıntının yaşanmadan sona ermiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Akademik başarının artırılması, Fiziki altyapının iyileştirilmesi ve ikili eğitimin ortadan kaldırılması, Sosyal, sportif, kültürel, sanatsal gibi konularda çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların sürekli devam etmesi gerektiği kararlaştırılırken,  Akademik başarının artırılması için yapılacak çalışmalar, Deneme sınavlarının yapılması ve sonuçlarının ilçe ve okul düzeyinde değerlendirilerek eksik kalan kazanımların tamamlanması, Koçluk sisteminin uygulanması, veliler ile iletişimin güçlendirilmesi, EBA’nın etkin bir şekilde kullanılması ve kitap okuma saatlerinin düzenlenmesi ve öğrencilerin teşvik edilmesi gibi konuların da karara bağlandığını belirten Elçi, özel eğitim ile ilgili iş ve işlemlere de değendi.

Elçi, slayt sunumun devamında şu konular hakkında brifing verdi:

Özel eğitim sınıflarının iyileştirilmesi, gerekli doküman ve donatımın sağlanması, ihtiyacı olan yerler için özel eğitim sınıflarının açılması, zamanında bu sınıflar için öğretmen görevlendirmelerinin yapılması, sisteme işlenmiş olan öğrenciler için destek eğitim odalarının açılması, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programlarının uygulanmasının sağlanması kararlaştırıldı.

6-Okulların fiziki alt yapıları, bakım, onarım ve tadilat işleri ile ödenekler

7-Okullardaki personel ihtiyacı(temizlik, kalorifer, işkur)

8-Donatım malzemesi, araç-gereç ve hizmet aracı sıkıntısı

Temel Eğitim Kurumlarının ihtiyaçları Müdürlüğümüz destek hizmetleri birimi tarafından sağlanılacaktır. Ortaöğretim kurumları ise Genel Müdürlüklerce gönderilen ödenek doğrultusunda donatım malzemelerini karşılanması kararlaştırıldı.

9-Okul ve kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği, acil durumlarda alınacak tedbirler

a)Mümkün olan en üst düzeyde (yasal şartları sağlamak) mevzuata uymak,

b)Okul sağlık ve güvenlik politikasını oluşturmak ve uymak,

c)Tehlikeleri belirleyip, riskleri değerlendirmek, kontrol altına almak ve bertaraf etmek,

d)Çalışanlar, öğrenciler ve diğer kişilerin bu riskler hakkında yeterince bilgilendirilmelerini sağlamak, gerektiğinde talimatlar hazırlamak, eğitimlerle desteklemek ve gözetim gereken yerde bunu sağlamak,

e)Sağlık ve güvenlikle ilgili konuların ortaya konulup görüşülmesini sağlayacak iyi bir iletişim bağlantısı temin etmek,

 f)Okulun sağlık ve güvenlikle ilgili düzenlemelerinin etkinliğini izlemek ve gözden geçirmek, gerektiği yerlerde iyileştirmeler ve düzeltmeler yapmak,

 g)Okul yönetimi; politika çerçeve belgesini hazırlamak, uygulanması sırasında bireylerle sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturma konusunda işbirliği yapmak ve politikanın getirdiği kural ve gereklere göre hareket edilmesi kararlaştırıldı.

10-Resmi yazışmalar ve dikkat edilmesi gereken hususlar

Resmi yazışmalarda “Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te belirtilen hususlara dikkat edilecek ve zamanında gerekli yazışmalar yapılacak. Tarih belirtilen yazışmalarda acil bir durum dışında zamanı gelmeden cevap istenilmeyeceği kararlaştırıldı.

11-Destekleme ve yetiştirme kursları ve Elektronik Bilişim Ağının (EBA) kullanılması

2.Dönem ortaokul, lise öğrencileri ile mezun öğrencilerin kurslara belirtilen takvim doğrultusunda başvurularının yapılması sağlanılacaktır. Açılan kurslar sıkı bir şekilde denetlenecektir. Belirtilen sayının altına düşen kurslar kapatılacaktır. Öğretmenler tarafından öğrenciler EBA Sistemine tanıtılacak ve sistemin etkin bir şekilde kullanılması sağlanılacaktır. Burada yayımlanan deneme Sınavları, kazanım kavrama testleri öğrencilere çözdürülmesi kararlaştırıldı.

12-Yürütülecek projeler

4006 Bilim projeleri ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri arası Tübitak Projelerinin takibi yapılacak, öğretmen ve öğrencilerin başvuru yapmalarının teşvik edilmesi, yerelde düzeyde uygulanan diğer(Yolumuzu aydınlatan kandiller, yazarlar öğrencilerle buluşuyor, kitap okuma vb.) projelerin titizlikle uygulanması kararlaştırıldı.

 Toplantı iyi niyet ve temennilerle sona erdi.

30-01-201830-01-201830-01-2018

Abdurrahman Gazi Mahallesi, İskele Caddesi, 65040 Tuşba / Van - 432 222 41 62 432 222 41 63 432 222 41 64 432 222 41 65 432 222 41 66 432 222 41 67

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.