Başkale İlçesinde Okul Öncesi Aile Eğitimi Çalışmaları Gerçekleştirildi.

 

Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projelerinin devamı niteliğinde Başkale ilçesinde aile eğitim seminerleri düzenlenmeye başlanmıştır. 08.03.2015 tarihinde Atatürk İlkokulu okul öncesi öğretmenleri tarafından etkili anne baba  tutumları konulu aile eğitim seminerleri gerçekleştirilmiştir.

Başkale Aile Eğitimi

Atatürk ilkokulu okul öncesi eğitimi  öğretmenleri tarafından yapılan aile eğitim seminerlerinde aileler okul öncesi eğitimi ve önemi hakkında bilgilendirildiler. Aile Eğitimi ihtiyaç belirleme formunu uygulanarak en çok ihtiyaç duyulan seminer konuları bu seminer doğrultusunda belirlendi. Mutlu Aileler - Güvenli Yarınlar Projesi kapsamında okul öncesi eğitimin gerekliliği ve önemi hakkında ailelerimiz bilinçlendirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin sadece okul ortamında sürdürülen bir faaliyet olmadığı, özellikle okul öncesi eğitiminde aile unsurunun bu sürecin olmazsa olmazı olduğu konularında bilgi verildi. Ailenin içinde bulunmadığı bir eğitim sürecinde yarınlara güvenle bakılamayacağı, bu güvenin aile ve okul işbirliği sağlanarak çocuklarımıza verilebileceği anlatıldı.

Başkale Aile Eğitimi2

 

Katılımın beklenenden çok olduğu seminer çalışmaları ailelerimizin talepleri ve ihtiyaç duyulan konular doğrultusunda devam edecektir. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran ALTAN GÖL yapılan seminer çalışmalarını değerlendirirken; 'Başkale ilçemizde bu seminerleri gerçekleştirebiliyorsak ve okul öncesi eğitime ilgiyi artırabiliyorsak, bu daha yapmamız gereken çok iş var anlamına gelmektedir. Bu ilgiyi kaybetmemek için projelerimizi geliştirerek devam ettireceğiz. Çocuklarımızı yarınlara hazırlamak için yapılabilecek hiç bir fedakarlıktan da geri durmayacağız. Başkalede bu çalışmaları gerçekleştiren okul öncesi öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Baskale Oyuncak Kumbarası

Paylaşmayı Seviyorum-Oyuncak Kumbarası Projesi kapsamında oyuncak kumbarası yapıldı. İlçede görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin girişimleriyle hazırlanan kumbara Atatürk İlkokuluna bırakıldı.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İl Milli Eğitim şube Müdürü Bölüm Şefi Bölüm Personeli
Kaynaştırma Eğitimi Özel Eğitim Sınıfları Destek Eğitim Odaları Evde Hastanede Eğitim Hizmetleri BEP
OBADER 0-36 Sağlık Bakım Beslenme 0-36 Etkinlik Kitabı 0-36 Eğitim Programı Anne Baba Tutumları EBADER Etkili İletişim Etkinlik Kitabı Okul Öncesi Eğitim Programı Resimli Çocuk Kitapları
Eğitici Eğitimi Mutlu Aileler –Güvenli Yarınlar Oyuncak Kumbarası